Unit Perdana Petroleum Dianugerahkan Kontrak Charter Job Bernilai RM6.5 Juta

0 34

Unit Perdana Petroleum Bhd, Perdana Nautika Sdn Bhd telah menerima surat penganugerahan kontrak dari Dayang Enterprise Sdn Bhd untuk menyewa workbarge dan kapal tunda pengendali sauh dengan anggaran RM6.5 juta.

Dalam pengajuan kepada Bursa Malaysia, kumpulan itu menyatakan kontrak itu dijangka bermula dari penerbitan Sijil Onhire pada bulan Ogos selama 60 hari, dengan pilihan untuk memperpanjang jangka waktu piagam.

“Kontrak ini adalah sebahagian daripada pakatan strategik antara Dayang Group dan PPB Group di mana penggunaan kapal-kapalnya dapat dimaksimumkan dan memenuhi syarat untuk menawar lebih banyak kerja-kerja penyelenggaraan luar pesisir,” katanya.

Kontrak tersebut adalah urusniaga berulang pihak berkaitan dengan Dayang Group, yang mana kumpulan tersebut telah mendapat mandat sebanyak RM120 juta dari para pemegang sahamnya. Mengikuti mandat ini, terdapat RM17.1 juta dalam transaksi, termasuk kontrak semasa.

Pada waktu rehat tengah hari, saham Perdana Petroleum didagangkan pada harga 17 sen sesaham dibelakangi  1.6 juta unit bertukar tangan, tidak berubah dari penutupan sesi sebelumnya.

Diterbitkan oleh Zack Baharum

Leave A Reply

Your email address will not be published.