Kiraan Pelantar Minyak A.S Dan Kanada Kembali Melonjak Semula

0 90

Baker Hughes melaporkan pada hari Jumaat bahawa bilangan pelantar minyak di Amerika Syarikat meningkat 6 hingga 211.

Jumlah pelantar minyak dan gas aktif meningkat bagi minggu ini sebanyak 5, dengan pelantar minyak meningkat 6 dan pelantar gas jatuh sebanyak 1.

Jumlah pelantar minyak dan gas di Amerika Syarikat kini turun sebanyak 564 berbanding kali ini pada tahun lalu.

Anggaran EIA untuk pengeluaran minyak di Amerika Syarikat jatuh mendadak untuk minggu kedua berturut-turut bagi minggu berakhir 16 Oktober—minggu lepas yang mana terdapat data, kepada 9.9 juta tong minyak sehari. Pengeluaran minyak A.S. turun 3.2 juta bpd daripada paras tertinggi sepanjang masa yang dicapai pada awal tahun ini.

Kiraan pelantar keseluruhan Kanada meningkat minggu ini juga, sebanyak 3. Pelantar minyak dan gas di Kanada kini berada di 83 pelantar aktif, dan turun 64 tahun ke tahun.

Kiraan Frac Spread yang disediakan oleh Primary Vision menunjukkan peningkatan minggu ini kepada 134, daripada 130 pada minggu sebelumnya. Sejak empat minggu yang lalu, frac Spread telah meningkat dengan stabil, dengan peningkatan gabungan 33.

WTI didagangkan pada hari Jumaat, seperti penanda aras Brent, dengan kedua-duanya ditetapkan untuk menyelesaikan minggu lebih rendah daripada minggu lepas kerana Eropah menguatkuasakan langkah-langkah perintah pergerakan baharu dan beberapa laporan industri, termasuk IEA dan OPEC, menggambarkan situasi yang suram mengenai pemulihan permintaan minyak yang perlahan.

Pada 11:14 pm EDT, WTI didagangkan turun 0.52 peratus pada $ 40.43—turun kurang daripada $ 0.50 setong minggu. Brent didagangkan turun 0.40 peratus pada hari tersebut, pada $ 42.29, turun kira-kira $.60 pada minggu itu.

Menjelang 1:09 petang, WTI didagangkan pada $ 39.87 setong, dengan Brent bertukar tangan pada $ 41.77 setong.

Diterbitkan oleh Zack Baharum

Leave A Reply

Your email address will not be published.